1974 – Modern és nagyvonalú

Egy régi, nyomtatott ismerős ötven évvel ezelőttről

IFA-mobile DDR, magyar nyelvű Trabant prospektus, 1. oldal, 1974

Műszaki adatok
A jól bevált kéthengeres, kétütemű forgótárcsás és 594 cm³ össztérfogattal rendelkező motor 4200 ford/percnél 26 DIN LE-t (30 SAE LE) teljesít. A maximális forgatónyomaték 3000 ford/percnél 5,5 kpm. Az üzemanyag keverési aránya frissolaj keverékes kenés mellett 1:50. A motor hűtése hűtőventillátorral történik.
Tányérrugós tengelykapcsoló segítségével történik az erőátvitel a teljesen szinkronizált négyfokozatú és a 4. fokozatban szabadonfutóval ellátott sebességváltóhoz.
A kormánynál elhelyezett botváltó gondoskodik az egyszerű kezelhetőségről.

IFA-mobile DDR, magyar nyelvű Trabant prospektus, 2. oldal, 1974
IFA-mobile DDR, magyar nyelvű Trabant prospektus, 3. oldal, 1974

A Trabant 601 kitűnő alapkoncepciója megtartása mellett, folyamatosan továbbfejlődik, és a sok részleges újításon kívül 12 döntő pontban került továbbfejlesztésre. Nagy biztonság és maximális használati értéktulajdonsága legfőbb jellemző.
A vízszintesen elhelyezkedő, sarkoknélküli – pótutas részére kialakított – kapaszkodóval ellátott műszerfal, a nagy rakodóterű kesztyűtartóval egyetemben harmonikus egységet képez.

IFA-mobile DDR, magyar nyelvű Trabant prospektus, 4. oldal, 1974

Modern és nagyvonalú így jellemzi minden látogató az NDK fővárosát. Modernség és nagyvonalúság jellemzi a Trabant 601-os gépkocsit is.
Akárcsak az NDK, ugyanúgy nemzetközileg figyelemmel kisért és elismert. Mozgékonyságával és fiatalos kinézetével hozzátartozik a mindennapi utca képéhez.
A nagyváros ritmusában a Trabant 601-es biztonságos és megbízható partner. Egyszerű és áttekinthető kezelhetőségével biztosítja a közúti forgalomban való fokozottabb figyelmet.A hatalmas vonóerejével és kitűnő gyórsulásával megfelel a nagyvárosi forgalomban, a vele szemben támasztott követelményeknek.

forrás: storm.oldcarmanualproject.com

Oszd meg ha tetszett!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük